Finday Eco Boutique Hotel Kalavrita

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Χιονοδρομικό Κέντρο Πάνος Πόλκας

Kalavrita Ski Center - Mont Helmos

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στο όρος Χελμός, μόλις 14 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και το Finday Eco Boutique Hotel.  Οραματιστής του κέντρου, προς τιμήν του οποίου πήρε και το όνομα του ήταν ο Πάνος Πόλκας, ο οποίος διατέλεσε Δήμαρχος Καλαβρύτων από το 1974 έως το 1990.

 

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων - Kalavrita Ski CenterΣτο Χιονοδρομικό Κέντρο ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί το χιόνι. Μπορεί να επισκεφτεί το ξύλινο σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού “Chalet 1750” . Έχει τη δυνατότητα να κάνει βόλτα με το εναέριο τριθέσιο lift “Αχιλλέας”. Θα φτάσετε στο δεύτερο επίπεδο, “Βαθιά Λάκκα”  όπου και υπάρχει καντίνα με ζεστά ροφήματα. Τέλεια πρόταση αποτελεί και η βόλτα με τα snowmobiles σε ειδική διαδρομή, που θα θυμάστε!

 

φωτογραφίες χιονοδρομικό σκιΓια τους χιονοδρόμους, ότι καλύτερο μπορεί να χαρίσει η φύση και η ομορφιά των βουνών. Πολλές πίστες, όπου θα ικανοποιήσουν από τον αρχάριο μαθητευόμενο σκιέρ μέχρι και τον εξπέρ του είδους. Οι πίστες κατηγοριοποιούνται με χρώματα σε πράσινες (πολύ εύκολη) – μπλε (εύκολή) – κόκκινες (δύσκολη) και μαύρες (πολύ δύσκολη), ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους. Επίσης, ο Χελμός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιονοδρόμους να αθληθούν ανάμεσα στα χιονισμένα έλατα! Κατά τη διάρκεια της χιονοδρομικής σεζόν λαμβάνουν χώρα πολλά αθλητικά γεγονότα, από αγώνες χιονοδρομίας, νυκτερινό σκι, μέχρι το πρωτοποριακό πρωτάθλημα βόλεϊ  χιονιού. Για άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Όσοι από εσάς φτάσετε στη κορυφή του Χελμού “Νεραϊδόραχη” θα αντικρίσετε το Αστεροσκοπείο  Χελμού και το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Το σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το τηλεσκόπιο δεν είναι τυχαίο, η τοποθεσία που έχει εγκατασταθεί του εξασφαλίζει χαμηλή φωτορύπανση όπως και το ότι συνήθως είναι πάνω από τα σύννεφα.

 

 


Επισκεφτείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, επιλέγοντας για τη διαμονή σας το

Finday Eco Boutique Hotel Kalavrita.

Double Room Kalavrita
Δίκλινο Δωμάτιο
Superior Room Kalavrita
Τετράκλινο δωμάτιο
Deluxe Apartment Kalavrita
Σουίτα με τζάκι

 

 

 

 

Στη διάθεσή σας, το μπαρ του ξενοδοχείου, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα βραδινό ποτό χαλαρώνοντας και αγναντεύοντας τη θέα προς τα Καλάβρυτα!

Δείτε τιμές και διαθεσιμότητα