Μια διαδρομή, μια Ιστορία

Ο Οδοντωτός ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της παραλιακής πόλης του Διακοπτού και
ακολουθεί το φαράγγι του Βουραϊκού. Η διαδρομή, διάρκειας μιας ώρας και απόστασης 22 χλμ καταλήγει στην πόλη των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 750μ. Περνώντας από 49 γέφυρες και διατρέχοντας τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως "αξιόλογο τεχνικό έργο", σε εγκαταστάσεις που είναι "ιστορικά διατηρητέα μνημεία".

Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και εγκαινιάστηκαν 7 χρόνια αργότερα, στις 10 Μαρτίου του 1896. Το εύρος γραμμής είναι 75 εκατοστά και η ιδιαιτερότητα αυτή είναι που κάνει τον Οδοντωτό να είναι ο στενότερος σιδηρόδρομος στον κόσμο!.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο odontotos.com.
Επίσης για κρατήσεις, δρομολόγια ή πληροφορίες στο τουριστικό γραφείο στον σταθμό του Οδοντωτού Kalavrita Mountain Travel ή στην ιστοσελίδα ktm.gr

*Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα και τον Οδοντωτό σε περιόδους υψηλής ζήτησης( π.χ. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Καθαρή Δευτέρα κτλ.) φροντίστε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από πριν.

*Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας μπορούμε να αγοράσουμε εμείς τα εισιτήρια σας. Απαραίτητη προϋπόθεση η εφάπαξ καταβολή του αντιτίμου των εισιτηρίων και η έγγραφη συγκατάθεσή σας (email ή fax).

 

Δρομολόγια

Απο Διακοπτό Απο Καλάβρυτα
08:45 Καθημερινά 09:57 Καθημερινά
11:15 Kαθημερινά 12:27 Kαθημερινά
12:33 Σαβ/κα & Αργίες 14:30 Σαβ/κα & Αργίες
14:32 καθημερινά 15:50 καθημερινά
15:50 Σαβ/κα & Αργίες 17:50 Σαβ/κα & Αργίες


*Επιλέξτε σε ποιο Δωμάτιο ή Σουΐτα θα θέλατε να φιλοξενηθείτε

* Κάντε ηλεκτρονική Κράτηση δωματίου

* Ενημερωθείτε για το Ελληνικό μας Πρωινό  
Επικοινωνήστε μαζί μας

* Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο Facebook